Połączyć składniki. Oddzielnie suche i oddzielnie mokre. Wlać płynną masę do sypkiej i wymieszać widelcem. Dodać pokrojone suszone pomidory, pokrojone oliwki, czosnek i żółty ser. Nałożyć do foremek na babeczki. Piec w tem. 160 st. z termoobiegiem około 30 min. Można podawać na ciepło np. na śniadanie lub na zimno jako przekąskę.
OLE Wytrawne babeczki śniadaniowe
- Czas 10 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
mąka pszenna pełnoziarnista | 340 g |
Mleko pełne | 250 ml |
Oliwa z oliwek lub olej z susz pomidorów | 125 ml |
jajka | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól morska | 1 łyżeczka |
Suszone pomidory w paskach Ole | 1/2 słoiczka |
Oliwki zielone drylowane Ole | 1/2 słoiczka |
ser żółty | 150 g |
CZOSNEK WŁOSKI W OLEJU OLE | 5 ząbków |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka |