Kiełbaski kroimy wzdłuż na cztery części. Formę smarujemy masłem i układamy kiełbaski . Warzywa kroimy i rozkładamy równomiernie we foremce. Posypujemy startym serem żółtym i przyprawiamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut.
OLE ! Kiełbaski pieczone w warzywach
- Czas 20 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kiełbasa zwyczajna | 3 laski |
pomidorki koktajlowe | 300 dkg |
seler naciowy | 1 |
cebula | 2 |
papryka czerwona | 2 |
czosnek włoski w oleju OLE | 1 słoiczek |
ser żółty | 15 dkg |
rozmaryn | 1 gałązka |
pieprz czarny | szczypta |
sól | pół łyżeczki |
masło | łyżka |
CZOSNEK WŁOSKI W OLEJU OLE | 1 słoiczek |