- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży ogórek | 1 |
jogurt naturalny | 200ml |
kminek | 1łyżka |
czosnek | 1 ząbek |
sól, pieprz, cukier | |
zioła do dekoracji (koperek, bazylia, natka) | |
Świeże, aromatyczne, lekkie! Jedzcie ogórki latem!
Jogurt wymieszać z solą, pieprzem, kminkiem i ewentualnie cukrem. Ogórek umyć, pokroić w kostkę. Wymieszać z sosem. Podawać zimne, ozdobione ziołami, posypane kminkiem w upalny dzień.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...