Piekarnik rozgrzać do 170 C. Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem, dodać 3 łyżki cukru. Masą wyłożyć dno tortownicy o średnicy ok. 20 centymetrów i piec 10 minut. Ser i cukier zmiksować, gdy się połączą w jednolitą masę, dodać śmietanę, znów zmiksować. Dodać jajka i wymieszać ręcznie lub na najwolniejszych obrotach. Przelać na podpieczony spód. Piec 55-60 minut.
- Czas 1 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pokruszone herbatniki (najlepiej digestive) | 1 szklanka |
masło | 3 łyżki |
cukier | 1 szklanka + 3 dodat |
serek Philadelphia | 4 opakowania |
kwaśna śmietana | 1 szklanka |
jajka | 4 |
zmielona wanilia | 1 łyżka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...