- Czas przygotowania 45 min.
- Czas oczekiwania 10 dni
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | |
szpinak mrożony w liściach | 1 opakowanie |
szalotki | 3 |
ząbek czosnku | |
orzechy włoskie | 100 gram |
gorgonzola | 100 gram |
rodzynki | 50 gram |
gałka muszkatołowa | szczypta |
ocet sherry lub sok z cytryny | kilka kropli |
oliwa z oliwek | |
Naleśniki przygotować z tego przepisu. Rodzynki zalać wrzątkiem. Szpinak rozmrozić. Szalotki i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Zeszklić na niej posiekane szalotki i ząbek czosnku. Dodać szpinak. Rodzynki odcedzić i wrzucić na patelnie. Całość doprawić startą gałką muszkatołową, octem sherry, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Napełnić farszem naleśniki. Ułożyć naleśniki na wysmarowanej oliwą blasze do pieczenia. Wierzch posypać orzechami włoskimi i rozkruszoną gorgonzolą. Całość zapiec kilka minut w piekarniku aż naleśniki będą złociste.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...