Szpinak rozmrozić lub sparzyć jeśli świeży. Odparować. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Chili posiekać. Wymieszać szpinak z roztartym czosnkiem, chili, osączonym twarożkiem, parmezanem, gałką muszkatołową, posiekanym koperkiem, pomidorami. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć naleśniki. Nałożyć farsz do naleśników. Złożyć naleśniki i podsmażyć na oliwie.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
szpinak | 500 g |
twarożek granulowany | 200 g |
pomidory | 2 |
gałka muszkatołowa | szczypta |
papryczka chili | 1 |
Parmezan tarty | 4 łyżki |
czosnek | 1-2 ząbki |
koperek | pół pęczka |
oliwa | 5-6 łyżek |
ciasto neleśnikowe (patrz:przepisy podstawowe) | 1 porcja |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...