- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto na naleśniki | 1 porcja |
truskawki | 1 kg |
cukier lub ksylitol | do smaku |
Przygotować ciasto według przepisu http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/ Truskawki odszypułkować, umyć osuszyć i lekko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dosłodzić do smaku. Podawać naleśniki na zimno z pulpa truskawkową.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...