- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
serowe ciasto naleśnikowe | 1 porcja (patrz: prz |
twaróg dobrej jakości | 400 g |
żółtka | 4 |
cukier | szklanka |
domowy cukier waniliowy lub laska wanilii | |
śmietanka kremówka | 1/2 szklanki |
klarowane masło do smażenia | |
Twaróg zemleć. Utrzeć żółtka z cukrem, dodawać ser po łyżce nadal ucierając. Dodać cukier waniliowy lub wyskrobany miąższ z wanilii. Dodawać kremówkę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ok. pół szklanki).
Nakładać ser na naleśniki, składać i podsmażać na klarowanym maśle. Podawać ze świeżymi owocami, musem owocowym lub konfiturą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...