Naleśniki z malinami

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
naleśniki według przepisu podstawowego 1 porcja
dobry, wiejski twaróg 500g
śmietana gęsta ok. pół szklanki
domowy cukier waniliowy 3 łyżki
cukier do smaku
cukier puder do posypania
maliny 500g
Naleśniki ze świeżymi owocami to najwspanialszy obiad lata.

Przyrządzić naleśniki według przepisu podstawowego:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/

Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym. Usmażone naleśniki posmarować cienko serem. Złożyć, ułożyć na talerzach, posypać malinami i cukrem pudrem. Maliny można zastąpić jeżynami lub czarnymi jagodami.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.