Naleśniki z malinami
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki według przepisu podstawowego | 1 porcja |
dobry, wiejski twaróg | 500g |
śmietana gęsta | ok. pół szklanki |
domowy cukier waniliowy | 3 łyżki |
cukier | do smaku |
cukier puder do posypania | |
maliny | 500g |
Naleśniki ze świeżymi owocami to najwspanialszy obiad lata.
Przyrządzić naleśniki według przepisu podstawowego:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym. Usmażone naleśniki posmarować cienko serem. Złożyć, ułożyć na talerzach, posypać malinami i cukrem pudrem. Maliny można zastąpić jeżynami lub czarnymi jagodami.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.