- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki według przepisu podstawowego | 1 porcja |
dobry, wiejski twaróg | 500g |
śmietana gęsta | ok. pół szklanki |
domowy cukier waniliowy | 3 łyżki |
cukier | do smaku |
cukier puder do posypania | |
maliny | 500g |
Przyrządzić naleśniki według przepisu podstawowego:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym. Usmażone naleśniki posmarować cienko serem. Złożyć, ułożyć na talerzach, posypać malinami i cukrem pudrem. Maliny można zastąpić jeżynami lub czarnymi jagodami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...