- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto: | |
jajka | 4 |
cukier | 40 g |
Śmietana gęsta kwaśna | 300 g |
sól | szczypta |
mąka | 120-150 g |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżka |
masło do smażenia | 150 g |
cukier waniliowy | |
dodatki: | |
miód, owoce, śmietana | |
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, dodając sól. Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Mieszając dodać śmietanę, mąkę i proszek. Wmieszać pianę do ciasta. Rozgrzać masło na patelni i smażyć powoli grube naleśniki pod przykryciem. Nie odwracać. Naleśniki układać jeden na drugim. Podawać z dodatkami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...