murzynek bez jajek

  • Czas 35 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
mąka przenna 375 g
cukier 400 g
gorzkie kakao 6 łyżwczek
sól 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Spda Oczyszczona 2 łyżeczki
Woda MIneralna Gazowana 500 ml
olej roślinny 160 ml
Ocet Ocet Jabłkowy 2 łyżki
Aromat Waniliowy 2 łyżeczki
  1. Wszystkie składniki suche wymieszaj w dużej misce.
  2. Wszystkie mokre składniki wymieszaj w oddzielnym naczyniu.
  3. Do suchych składników dodaj mokre i dokładnie zmiksuj razema na jednolitą masę.
  4. Wlej masę na wysmarowaną tluszczem i obsypaną bułką tartą(lub wyłożoną papierem do pieczenia) blaszkę o wymiarach 23 x33cm.
  5. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 min.(sprawdz patyczkiem czy gotowe w przypadku nie gotowego cziasta pozostaw jeszcze na 5-10min).
  6. Pozostaw do ostgniecia w blaszce.
  7. Po ostygnieciu posyp cukrem pudrem.

 

                                                                                       SMACZNEGO^^
 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.