- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
serek wiejski | 225 gram |
mąka | 100 gram |
migdały blanszowane bardzo drobno zmielone | 150 gram |
suszone na słońcu pomidory | 100 gram |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
parmezan starty | 75 gram |
cebula dymka | |
olej roślinny | 3 łyżki |
jajka | 4 duże |
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Przygotować foremkę na 12 muffinek i włożyć do niej papierowe papilotki.
Cebulę dymkę i suszone pomidory, drobno posiekać. Serek wiejski odcedzić na sitku. Do miski włożyć odcedzony ser, mielone migdały, makę, pomidory, dymkę, proszek do pieczenia, parmezan i dokładnie wymieszać. W drugiej miejsce wymieszać jajka z olejem. Składniki w obydwu misek połączyć i delikatnie wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać łyżkę wody.
Ciasto przełożyć do papilotek i z wierzchy posypać utartym parmezanem. Piec przez 30-35 minut aż muffinki będą złociste. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...