Wszystkim dzieciom życzę cudownego Dnia Dziecka. Codziennie!
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
mąka | 300g |
cukier | 125g |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sól | szczypta |
skórka otarta z cytryny | 2 łyżki |
cukier waniliowy z prawdziwej wanilii | 1 torebka |
kefir | 200ml |
jajka | 2 |
masło | 110g |
Do jednej miski wsypać suche produkty, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. W drugiej połączyć jajka z kefirem i roztopionym masłem. Masę kefirową przelać do miski z suchymi produktami. Szybko wymieszać. Ciasto powinno zostać grudkowate, inaczej muffiny staną się twarde i zbite. Ciasto nakładać do wysmarowanej masłem formy do muffinów. Piec około 15 minut w temperaturze 200 C. Podawać ze szklanką zimnego mleka.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...