Truskawki myjemy i obrywamy ogonki. Wrzucamy do miksera razem ze śmietaną i cukrem. Miksujemy wszystko przez około 10 sekund. Wlewamy koktajl do szklanek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
- Czas 7 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 250 g |
maślanka lub jogurt naturalny | 1 litr |
cukier | 2 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...