- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki młode | 1,5 kg |
twaróg pełnotłusty | 700g |
śmietana gęsta, kwaśna | 0,5 litra |
szczypiorek | 1 duży pęczek |
natka | 1 pęczek |
czosnek | 2 ząbki |
pieprz, sól morska | |
masło | 100g |
kwiaty nasturcji, ogórecznika lub czosnku | |
Szczypiorek i pietruszkę umyć i osuszyć. Ziemniaki wyszorować. Ugotować ziemniaki w dobrze osolonej wodzie do miękkości. Twaróg utrzeć ze śmietaną na masę. Posiekać szczypiorek i pietruszkę i dodać do masy. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowane ziemniaki osączyć, odparować, do garnka włożyć kawałki masła i wymieszać z ziemniakami. Na talerzu ułożyć porcję twarożku, ziemniaków, obsypać kwiatami, oprószyć solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...