- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki młode | 1kg |
tuńczyk z puszki | 200g |
chrzan tarty | 1-2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
śmietana gęsta, kwaśna | 200ml |
sól i pieprz | |
natka pietruszki | |
kapary do dekoracji | |
Do młodych kartofelków nikogo namawiać nie trzeba. Spróbujcie, dla odmiany, podać je z dipem z tuńczyka.
Kartofelki oczyścić i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Tuńczyka wymieszać z chrzanem i śmietaną. Posiekać natkę. Odcedzić ziemniaki. Do garnka dodać masło i natkę. Potrząsnąć. Podawać z dipem z tuńczyka.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...