Kroimy kapustę w paski i gotujemy przez około 30 minut dodając szklankę wody, łyżkę oleju, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Dla osób, które lubią bardziej aromatyczne potrawy polecam dodać odrobinę kminku. W oddzielnym garnku gotujemy makaron (mogą być wstążki lub inny). Makaron nie może się rozgotować. Lepiej żeby był twardszy niż rozmiękczony. Cebulę kroimy w małą kostkę i dusimy na oleju. Kiedy już będzie miała złocisto szklisty kolor dodajemy kapustę i suszone grzyby i dusimy pod przykryciem przez minimum 30 minut. Kapustę z cebulą i grzybami wrzucamy do ostudzonego już makaronu. Delikatnie doprawiamy. Smacznego!
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
kapusta średniej wielkości | 1 |
makaron | - |
cebula | 1 |
suszone grzyby | garść |
sól | - |
pieprz | - |
oliwa | - |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...