- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
młoda kapusta | 1 główka |
mleko kokosowe | 400ml |
bulion warzywny lub woda | 1 szklanka |
trawa cytrynowa | 1 |
kurkuma | płaska łyżeczka |
chili | 1 świeża papryczka |
sok z 1 limonki lub 1 cytryny | |
sól | |
Kapustę umyć, poszatkować. Posiekać chili, usuwając pestki. Rozbić tłuczkiem trawę cytrynową. Kapustę włożyć do garnka razem z chili, zalać szklanką wrzącego bulionu lub wody. Dodać pół łyżeczki soli, kurkumę i trawę cytrynową. Dusić mieszając 10 minut. Dodać mleczko kokosowe i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać sok z limonki i podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...