Bułki przekroić na połówki. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach (szybciej rozpuści się) i umieścić na bułkach. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię w celu podsmażenia. Tak przygotowane umieścić na mini pizzach. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu. Tak przygotowane danie wstawić do rozgrzanego piekarnika (200C) na kilka minut do momentu, aż ser nie rozpuści się. Wyjąć i posypać listkami świeżej bazylii. Najlepiej smakuje ciepłe.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bułka pełnoziarnista | 4 szt |
ser żółty w kawałku | 250 g |
pomidor | 1 szt |
kiełbasa | 1 pęto |
pieczarki | 100 g |
świeża bazylia | garść |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...