Mini kanapki na piku z łososiem z pasta łososiową

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
łosoś wędzony 2x 50 gram
pieczywo razowe kilka kromek
boczek wędzony cienko krojony
czarne oliwki
ser typu Brie
papryka konserwowa
jogurt grecki 3 łyżki
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
posiekany koperek 2 łyżeczki
Sól, pieprz do smaku
sok z cytryny
Przepis na mini kanapki z łososiem, zgłoszony do konkursu Smaków Życia i firmy Suempol pt. "Nowa odsłona Pana Łososia".

Przepis na mini kanapeczki:

Na pieczywie poukładać pokrojone produkty (łososia, boczek, ser, oliwki, paprykę). Wszystko przedziać wykałaczką, aby kanapeczki stały stabilnie na półmisku.
Kanapki proponuję podawać z asyście z pastą łososiową (tak jak na zdjęciu).

Przepis na pastę:

50 gram łososia zmielić blenderem. Dodać jogurt grecki, oliwę z oliwek i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać sok z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem.

 

Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie  "Nowa odsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.