Mini kanapki na piku z łososiem z pasta łososiową
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony | 2x 50 gram |
pieczywo razowe | kilka kromek |
boczek wędzony cienko krojony | |
czarne oliwki | |
ser typu Brie | |
papryka konserwowa |
jogurt grecki | 3 łyżki |
oliwa z oliwek | 1 łyżeczka |
posiekany koperek | 2 łyżeczki |
Sól, pieprz do smaku | |
sok z cytryny |
Przepis na mini kanapki z łososiem, zgłoszony do konkursu Smaków Życia i firmy Suempol pt. "Nowa odsłona Pana Łososia".
Przepis na mini kanapeczki:
Na pieczywie poukładać pokrojone produkty (łososia, boczek, ser, oliwki, paprykę). Wszystko przedziać wykałaczką, aby kanapeczki stały stabilnie na półmisku.
Kanapki proponuję podawać z asyście z pastą łososiową (tak jak na zdjęciu).
Przepis na pastę:
50 gram łososia zmielić blenderem. Dodać jogurt grecki, oliwę z oliwek i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać sok z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem.
Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie "Nowa odsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.