- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony | 2x 50 gram |
pieczywo razowe | kilka kromek |
boczek wędzony cienko krojony | |
czarne oliwki | |
ser typu Brie | |
papryka konserwowa |
jogurt grecki | 3 łyżki |
oliwa z oliwek | 1 łyżeczka |
posiekany koperek | 2 łyżeczki |
Sól, pieprz do smaku | |
sok z cytryny | |
Przepis na mini kanapeczki:
Na pieczywie poukładać pokrojone produkty (łososia, boczek, ser, oliwki, paprykę). Wszystko przedziać wykałaczką, aby kanapeczki stały stabilnie na półmisku.
Kanapki proponuję podawać z asyście z pastą łososiową (tak jak na zdjęciu).
Przepis na pastę:
50 gram łososia zmielić blenderem. Dodać jogurt grecki, oliwę z oliwek i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać sok z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem.
Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie "Nowa odsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...