- Czas
- Trudność
- Porcja dla
ciasto francuskie na prawdziwym maśle | 1 opakowanie |
ricotta | 250 g |
łosoś wędzony bez ości | 200 g |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
sól, pieprz cytrynowy, cukier | do smaku |
jajko do posmarowania ciasteczek | |
szczypiorek | do dekoracji |
Zmiksować ricottę z łososiem i koncentratem pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem cytrynowym i odrobiną cukru. Ciasto rozwinąć, lekko rozwałkować pokroić na paseczki 2,5 na 5 cm. Na jednej części ciasta kłaść odrobinę farszu, przykryć drugą częścią, zlepić. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem przy pomocy pędzelka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C na złoty kolor (około 10-15 minut). Po przestudzeniu obwiązać szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...