Ubić pianę z białek i szczypty soli, dodawać po łyżeczce cukier puder. Kiedy masa zgęstnieje dodać 500 g migdałów, cynamon i cukier waniliowy. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Wyłożyć płaską blachę arkuszem papieru do pieczenia. Nakładać na papier porcje ciasta szprycą cukierniczą lub dwoma łyżkami. W środek każdego ciasteczka wbić migdał. Piec około 15 minut w temperaturze 150⁰. Sprawdzić patyczkiem.
Migdałowe ciasteczka
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
białko z jajka | 3 |
sól | |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 3 łyżki |
mielone migdały | 500 g |
mielony cynamon | 3 łyżeczki |
całe migdały | do dekoracji |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.