Ubić pianę z białek i szczypty soli, dodawać po łyżeczce cukier puder. Kiedy masa zgęstnieje dodać 500 g migdałów, cynamon i cukier waniliowy. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Wyłożyć płaską blachę arkuszem papieru do pieczenia. Nakładać na papier porcje ciasta szprycą cukierniczą lub dwoma łyżkami. W środek każdego ciasteczka wbić migdał. Piec około 15 minut w temperaturze 150⁰. Sprawdzić patyczkiem.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
białko z jajka | 3 |
sól | |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 3 łyżki |
mielone migdały | 500 g |
mielony cynamon | 3 łyżeczki |
całe migdały | do dekoracji |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...