Uczta dla osób lubiących wieprzowinę. Powoli pieczone mięso macerowane w aromatycznym sosie dosłownie rozpływa się w ustach.
Przepisy - Mięsa
-
Boczek i żeberka barbecue
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 2 godz. 30 min. Porcja dla Składników 7 -
Antrykot z cytrynowym twistem
Antrykot wołowy to bardzo smaczne mięso, znakomite na steki. Tym razem podajmy je ze skarmelizowaną cebulą, cytryną i fasolką w miodowo-czosnkowym ...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 11 -
Souvlaki z kurczaka
Mięso najlepiej jest zamarynować dzień wcześniej. Przejdzie aromatami ziół i przypraw.
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Kurze udka na ostro
Coś dla miłośników ostrych smaków i piekła w gębie.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 30 min. Porcja dla Składników 8 -
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
Polędwiczki są wyjątkowo delikatnym mięsem. Najgorsze co można im zrobić to piec lub smażyć za długo. Stają się wtedy podeszwami bez smaku. Także o...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 8 -
-
Grillowane kotleciki jagnięce z jogur...
Jagnięcina jest delikatnym mięsem nie wymagającym żadnych wielkich zabiegów kulinarnych. Im prościej przygotowana tym smaczniejsza. W ten sam sposó...
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 7 -
-
Kapusta z boczkiem i ziemniakami
Podkręcona wersja kapusty z ziemniakami i kiełbasą, przysmaku austriackich górali.
Czas przygotowania 40 min. Trudność Porcja dla Składników 7
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...