Umyć melona myjemy. Pokroić wzdłuż na sześć części. Usunąć pestki. Bekon pokroić w bardzo cienkie plastry. Nałożyć je na cząstki melona. Ułożyć na półmisku i udekorować bazylią.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
melon | 1 |
wędzony bekon | 100 g |
bazylia do dekoracji |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...