Serek wymieszać z cukrem pudrem. Pomarańcze, cytrynę i mandarynki obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki. Posiekać miętę i wymieszać z owocami. Do pucharków nakładać na przemian warstwę serka oraz cytrusów. Można przyozdobić miętą i podać z biszkoptem.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomarańcze | 2 szt |
serek mascarpone | 200 g |
cukier puder | 3 łyżki |
mięta | kilka listków |
madarynka | 2 szt |
cytryna | 1 szt |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...