- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchewka | 500g |
masło | 2 łyżki |
miód | 2 łyżki |
listki świeżego tymianku | garstka |
sól | |
Marchewki obrać i pokroić w plastry. Zagotować osoloną wodę. Włożyć marchewki i gotować ok. 10 minut. Wody powinno być mało – tylko ryle by przykryć marchewki. Miękkie (ale nie rozgotowane!) marchewki odcedzić. W rondlu rozpuścić masło z miodem. Włożyć marchewki i dusić jeszcze chwilę, delikatnie mieszając aby całe pokryły się glazurą. Posypać listkami świeżego tymianku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...