- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
żytnia whiskey lub burbon | 60 ml |
wermut | 30 ml |
angostura bitters | 10 kropli |
wisienka koktajlowa | 1 |
W zależności od tego czy użyjemy słodkiego czy wytrawnego wermutu otrzymamy słodką lub wytrawna wersję tego klasycznego drinka.
W shakerze do połowy wypełnionym lodem wstrząsnąć whiskey, wermut i angosturę. Przelać do kieliszka, udekorować wisienką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...