Filety z łososia ugotować na prze (ok. 15 minut). Szalotki, czosnek i bazylię posiekać. Wstawić wodę na makaron. Rozgrzać oliwę na patelni. Do oliwy wrzucić czosnek i szalotki. Zeszklić. Zmiksować oliwę z czosnkiem i szalotkami z bazylią. Doprawić do smaku. Ugotować makaron. Łososia podzielić na kawałki. Cytrynę pokroić na ćwiartki. Odcedzony makaron polać sosem, obłożyć pieczarkami i łososiem. Podawać z cząstkami cytryny i kaparami.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia bez skóry | 400 g |
świeża bazylia | 1 pęczek |
oliwa | 5 łyżek |
szalotki | 2 |
czosnek | 1 ząbek |
cytryna | |
sól i pieprz | do smaku |
makaron np. tagliatelle | 500 g |
kapary | 4-5 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...