- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki np. rurki | 500 g |
zielony groszek | 300 g |
bób | 500 g |
oliwa extra virgin | 5-6 łyżek |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
W osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru ugotować bób do miękkości. Odcedzić zostawiając na dnie nieco płynu. Przykryć. Ugotować groszek w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru. Gotować 5 minut. Obłuskać bób. Ugotować makron. Wymieszać makaron z bobem, groszkiem, oliwą i roztartym czosnkiem. Posypać parmezanem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...