- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 500g |
świeży szpinak | 300g |
łosoś wędzony filet | 300g |
śmietanka 30% | 300ml |
gałka muszkatołowa | |
sól i pieprz | |
Makaron ze szpinakiem jest dobry, makaron z łososiem jest dobry a makaron ze szpinakiem i łososiem jest znakomity.
Szpinak sparzyć na sicie. Makron ugotować. Łososia pokroić. Podgrzać śmietankę. Dodać do niej szpinak, poddusić minutę, dodać łososia. Wsypać makaron i wymieszać. Doprawić gałką, solą (delikatnie) i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...