- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron | 500 g |
świeży szpinak | 1 kg |
czosnek | 3 ząbki |
gałka muszkatołowa | szczypta |
parmezan | 100 g |
oliwa | 50 ml |
sól i pieprz do smaku | |
Cudownie szybki i bardzo zdrowy obiad.
Przebrać i opłukać szpinak. Posiekać. Włożyć na patelnię i przykryć. Podgrzewać aż opadnie. Doprawić oliwą, czosnkiem, gałką solą i pieprzem. Ugotować makaron. Wyłożyć szpinak na makaron, posypać tartym parmezanem
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...