- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron rurki lub pióra | 500g |
groszek świeży lub mrożony | 500g |
szparagi zielone | 2 pęczki |
oliwa | 4 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
paremezan | 150g |
sól i pieprz do smaku | |
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, pokroić na kawałki, odłożyć główki, ugotować na parze (10 minut). Groszek ugotować we wrzątku z solą i cukrem (jeśli do wody, w której gotujemy groszek dodamy cukier będzie miał ładny kolor). Ugotować makaron. Odcedzić makaron i wymieszać z oliwą, ugotowanymi szparagami, groszkiem i surowymi główkami szparagów. Posypać startym parmezanem. Podawać na ciepło lub na zimno.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...