- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki np. rurki | 500 g |
szpinak mrożony "liściasty" | 300 g |
mleko 2% | 1,5 szklanki |
masło | 3 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
gałka muszkatołowa | pół łyżeczki |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
szpinak mrożony | 300 g |
Masło rozpuścić w rondelku z mąką i podsmażyć na jasną zasmażkę. Wlać mleko energicznie mieszając rózgą. Gotować beszamel 2-3 minuty, ciągle mieszając. Dodać szpinak. Gotować aż szpinak się całkowicie rozmrozi. Doprawić czosnkiem, gałką, sola i pieprzem. Ugotować makaron. Polać makaron sosem szpinakowym i posypać parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Arbuz jak viagra
- 9. Fasolka po bretońsku
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...