- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron krótki np. rurki | 500 g |
śmietanka kremówka | 2 szklanki |
Parmezan tarty | 100 g |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
sól i pieprz do smaku | |
Ugotować makaron. Gorszek gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru (zachowa ładny kolor) 5 minut od zagotowania. Nie odcedzać. Śmietankę podgrzewać z dodtakiem parmezanu, mieszając aż powstanie sos. Odcedzić groszek. Wymieszać makaron z sosem i groszkiem, doprawić do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...