Makaron z cukinią i pieczarkami
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron świderki | 500g |
cukinie zielone | 3 małe |
pieczarki | 300g |
natka pietruszki | pół pęczka |
oliwa | 5 łyżek |
czosnek | 2 ząbki |
zioła prowansalskie | 2 łyżeczki |
parmezan | 50g |
cebula | 1 |
sól i pieprz |
To łatwe, ekspresowe danie jest wyjątkowo smaczne. Idealne dla nieoczekiwanych gości lub na szybki obiad.
Cukinie i pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Ugotować makaron. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać roztarty czosnek i cebulę pokrojona w kostkę. Zeszklić, dodać cukinie i pieczarki. Usmażyć. Dodać do warzyw makaron. Wymieszać. Posiekać natkę, wmieszać do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z tartym parmezanem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.