- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron świderki | 500g |
cukinie zielone | 3 małe |
pieczarki | 300g |
natka pietruszki | pół pęczka |
oliwa | 5 łyżek |
czosnek | 2 ząbki |
zioła prowansalskie | 2 łyżeczki |
parmezan | 50g |
cebula | 1 |
sól i pieprz | |
Cukinie i pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Ugotować makaron. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać roztarty czosnek i cebulę pokrojona w kostkę. Zeszklić, dodać cukinie i pieczarki. Usmażyć. Dodać do warzyw makaron. Wymieszać. Posiekać natkę, wmieszać do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z tartym parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...