- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron wstążki | 500g |
filet z łososia bez skóry | 400 g |
brokuł | 1 |
śmietanka 30% | 500 ml |
koperek | 4 łyżki posiekanego |
sól i biały pieprz do smaku | |
Łososia ugotować na parze lub upiec w folii (15minut) i pokroić na kawałki. Brokuł podzielić na małe różyczki i ugotować na parze lub w osolonym wrzątku (5 minut). Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. W rondelku rozgrzać śmietankę, dodać łososia, brokuły, koperek i makaron. Wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...