Makaron z brokułami, groszkiem i fetą

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
brokuł 1
Groszek mrożony 2 szklanki
bazylia 1 pęczek
ser feta 200 g
oliwa 5 łyżek
makaron krótki np. rurki 500 g
sól i pieprz do smaku
Dzięki mrożonemu groszkowi możemy cieszyć się tym wiosennym daniem przez całą zimę.

Brokuł umyć i podzielić na cząstki. Wrzucić do lekko osolonego wrzątku, Dodać malutką łyżeczkę cukru. Po 2 minutach dodać groszek i gotować jeszcze 5 minut.  Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić warzywa. Wymieszać odcedzony makaron z warzywami i pokruszoną fetą. Oprószyć pieprzem, posypać listkami bazylii.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.