Makaron z brokułami, groszkiem i fetą
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
brokuł | 1 |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
bazylia | 1 pęczek |
ser feta | 200 g |
oliwa | 5 łyżek |
makaron krótki np. rurki | 500 g |
sól i pieprz do smaku |
Dzięki mrożonemu groszkowi możemy cieszyć się tym wiosennym daniem przez całą zimę.
Brokuł umyć i podzielić na cząstki. Wrzucić do lekko osolonego wrzątku, Dodać malutką łyżeczkę cukru. Po 2 minutach dodać groszek i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić warzywa. Wymieszać odcedzony makaron z warzywami i pokruszoną fetą. Oprószyć pieprzem, posypać listkami bazylii.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.