- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
brokuł | 1 |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
bazylia | 1 pęczek |
ser feta | 200 g |
oliwa | 5 łyżek |
makaron krótki np. rurki | 500 g |
sól i pieprz do smaku | |
Brokuł umyć i podzielić na cząstki. Wrzucić do lekko osolonego wrzątku, Dodać malutką łyżeczkę cukru. Po 2 minutach dodać groszek i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić warzywa. Wymieszać odcedzony makaron z warzywami i pokruszoną fetą. Oprószyć pieprzem, posypać listkami bazylii.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...