Makaron z bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi
- Czas 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
pomidorki koktajlowe | 500 g |
bazylia | 1 pęczek |
oliwa | 5-6 łyżek |
makaron krótki np. rurki | 500 g |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku |
Znakomite połączeni smaków daje zdrowy, lekki obiad.
Bakłażana pokroić w kostkę, posypać solą i zostawić na sicie na 20 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki, umyć, przekroić na połówki. Bazylię umyć, osuszyć. Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć bakłażan i przesmażyć. Po 4 minutach dodać pomidory i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać warzywa z makaronem, posypać listkami bazylii i parmezanem. Podawać natychmiast
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.