Makaron z bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
bakłażany 2
pomidorki koktajlowe 500 g
bazylia 1 pęczek
oliwa 5-6 łyżek
makaron krótki np. rurki 500 g
Parmezan tarty 50 g
sól i pieprz do smaku
Znakomite połączeni smaków daje zdrowy, lekki obiad.

Bakłażana pokroić w kostkę, posypać solą i zostawić na sicie na 20 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki, umyć, przekroić na połówki. Bazylię umyć, osuszyć. Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć bakłażan i przesmażyć. Po 4 minutach dodać pomidory i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać warzywa z makaronem, posypać listkami bazylii i parmezanem. Podawać natychmiast

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.