- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
pomidorki koktajlowe | 500 g |
bazylia | 1 pęczek |
oliwa | 5-6 łyżek |
makaron krótki np. rurki | 500 g |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
Bakłażana pokroić w kostkę, posypać solą i zostawić na sicie na 20 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki, umyć, przekroić na połówki. Bazylię umyć, osuszyć. Ugotować makaron. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć bakłażan i przesmażyć. Po 4 minutach dodać pomidory i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać warzywa z makaronem, posypać listkami bazylii i parmezanem. Podawać natychmiast
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...