- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron wstążki | 500 g |
pesto zielone z bazylii | 4 łyżki |
pomidorki koktajlowe | 200g |
mozzarella w małych kulkach | 12-16 kulek |
oliwa | 3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać z oliwą i sosem pesto. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Nałożyć na talerze porcje makaronu. Na wierzchu położyć pomidorki i kulki mozzarelli. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...