1. W małej misce wymieszaj roztopione masło , musztardę i miód . Odłóż ją na bok . W kolejnej miseczce wymieszaj tartą bułkę , orzechy i pietruszkę . 2. Filet potnij na 4 cm paski,posól i dopraw piepszem .Wysmaruj każdy filet mieszanką musztardowo-miodową . Posyp bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką . 3. Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. przez 25 minut . Mozna podawać z pieczonymi ziemniakami .
Łosoś w orzechowej panierce
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
Łososia | 500 |
Masła np Osełkowego | 100 g |
Musztarady | 3 łyżki |
Bułki tartej | 4 łyżki |
Orzechy włoskie posiekane | 4 łyżki |
natka pietruszki | 4 łyżeczki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
miód | 1 łyżka |