1. W małej misce wymieszaj roztopione masło , musztardę i miód . Odłóż ją na bok . W kolejnej miseczce wymieszaj tartą bułkę , orzechy i pietruszkę . 2. Filet potnij na 4 cm paski,posól i dopraw piepszem .Wysmaruj każdy filet mieszanką musztardowo-miodową . Posyp bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką . 3. Następnie ułóż filety w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 st. przez 25 minut . Mozna podawać z pieczonymi ziemniakami .
- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
Łososia | 500 |
Masła np Osełkowego | 100 g |
Musztarady | 3 łyżki |
Bułki tartej | 4 łyżki |
Orzechy włoskie posiekane | 4 łyżki |
natka pietruszki | 4 łyżeczki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
miód | 1 łyżka |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...